Az olaszos ételek általában markáns és pikáns ízesítéssel készülnek, gyakran húsos, paradicsomos, zöldséges változatban. Ugyanakkor az olasz tészták formagazdagsága megihleti az embert a konyhában. Így történt ez akkor is, amikor gyerek vendégek érkeztek. Volt itthon masnitésztám, natúr joghurt és némi gyümölcs, cukor nélküli saját sárgabarackbefőtt meg friss eper. Aztán a díszítéshez fekete szezámmag édesítéshez egy kis méz...
Hozzávalók: 1 zacskó farfalle tészta, 1 üveg barackbefőtt vagy friss barack (sárga vagy őszi), 10 dkg eper, méz, 2 dl joghurt (lehet növényi is). Méz, fekete szezámmag.
Elkészítése: vizet forralunk, picit megsózzuk, 1 teáskanál olajat teszünk bele, majd ebben kifőzzük a tésztát, kb. 8-10 perc alatt készen van. Közben elkészítjük az öntetet: a joghurtba belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt és ízlés szerint mézezzük. Tálaláskor keverjük a tésztához és fekete szezámmaggal díszítjük.
Gyümölcsös masni
2015.06.05. 05:55
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr107448818
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek